Straten vol Leuven

Leuven is een drukke stad. De laatste jaren zijn er steeds meer inwoners, bezoekers, studenten en pendelaars. Om de binnenstad leefbaar te houden sloegen enkele partners de handen in elkaar voor het Platform Autoluwe Binnenstad. Het concrete droombeeld waar het Platform mee naar buiten treed is “Straten vol Leuven”. De bedoeling is dat auto’s verplicht plaatsruimen voor meer groen en meer planten, voor meer kleur en meer zuurstof, voor buurtfeesten, voor kinderen maar ook voor rust.

Op dit moment verenigt het platform enkele tientallen geëngageerde actievelingen uit verschillende Leuvense organisaties en bedrijven. Samen dromen ze van een bruisende én bereikbare binnenstad waar meer kan en minder moet, zowel voor bewoners als voor bezoekers.

De drijfveren achter het platform bestaan uit drie concrete ambities voor de stad Leuven. Het platform wil de belevingswaarde van de binnenstad vergroten, de bereikbaarheid van de binnenstad veilig stellen en de stad Leuven tegen 2030 klimaatneutraal maken door de CO2-uitstoot te verminderen.

Klik op DOE MEE op de website van “Straten vol Leuven” om je steun te betuigen aan dit project en om de Leuvense binnenstad mee autoluw te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *