VERANDER MEE

Werk je aan praktijken die werk maken van verandering in ons leef-milieu, hoe we samen-leven of rond deel-economie? Wij geloven dat jij anderen kan inspireren. Bovendien willen we je graag helpen jouw realisaties meer in de kijker te zetten. Daarom nodigen we je uit je praktijk en jezelf mee kenbaar te maken op www.veranderalles.be.

Wekelijks vullen we de site aan met nieuwe ontdekkingen. Zo kunnen we jou een up-to-date overzicht brengen van mensen, organisaties en groepen die zich inzetten voor de samenleving van morgen.

Ben jij bezig met een praktijk die inzet op maatschappelijke verandering? Ken je een praktijk die absoluut thuishoort op de Veranderalles-site? Breng ons dan op de hoogte door een mailtje te sturen naar max.frans@socius.be.

 

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. resaarcle schreef:

  De (nu nog) fictieve stad Reburg is wel een bezoekje waard! http://www.Reburg.world

 2. 32bartkeppens schreef:

  Hey

  Leuke website om al die grote en kleine initiatieven een plaats te geven en zo te bouwen aan een hoop hoop.

  Ik heb recent nog een paar leuke startups leren kennen die hier misschien ook een plaatsje verdienen:
  1. Bij Puur Plezier (http://www.puurplezier.be/) krijg je elke maand een nieuwe box met het beste speelgoed voor je kind. Zorgvuldig geselecteerd door experten en afgestemd op zijn / haar leeftijd. Je oude box geef je telkens mee zodat je kamers en kasten niet uitpuilen met ongebruikt speelgoed. Makkelijk toch?

  2. Stel dat je als burger zelf kan bijdragen in beslissingen rond de projecten van je stad. Burgerparticipatie is straks mogelijk via http://citizenlab.co/nl/. Het is een platform dat steden toelaat om laagdrempelig te interageren met hun burgers.

  Groetjes

  Bart

  1. Maud Mertens schreef:

   Dag Pieter,
   bedankt voor je tip. We nemen snel een kijkje!
   Groetjes,
   Maud Mertens – stafmedewerker communicatie Socius

 3. Greet Heylen schreef:

  Beste, Plannen jullie ook een burgerschool in Antwerpen? Groetjes, Greet Heylen, TranslabA

  1. Maud Mertens schreef:

   Dag Greet,
   Je kan je best richten naar de organisatoren van De Burgerschool. Via de website van Netwerk Bewust Verbruiken kan je contact met hen opnemen: https://www.bewustverbruiken.be/artikel/de-burgerschool.
   Succes!
   Maud Mertens
   stafmedewerker communicatie Socius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *