VERANDER MEE

Werk je aan praktijken die werk maken van verandering in ons leef-milieu, hoe we samen-leven of rond deel-economie? Wij geloven dat jij anderen kan inspireren. Bovendien willen we je graag helpen jouw realisaties meer in de kijker te zetten. Daarom nodigen we je uit je praktijk en jezelf mee kenbaar te maken op www.veranderalles.be.

Wekelijks vullen we de site aan met nieuwe ontdekkingen. Zo kunnen we jou een up-to-date overzicht brengen van mensen, organisaties en groepen die zich inzetten voor de samenleving van morgen.

Ben jij bezig met een praktijk die inzet op maatschappelijke verandering? Ken je een praktijk die absoluut thuishoort op de Veranderalles-site? Breng ons dan op de hoogte door een mailtje te sturen naar Hilke Charels.

 

11 Comments Add yours

 1. resaarcle says:

  De (nu nog) fictieve stad Reburg is wel een bezoekje waard! http://www.Reburg.world

 2. 32bartkeppens says:

  Hey

  Leuke website om al die grote en kleine initiatieven een plaats te geven en zo te bouwen aan een hoop hoop.

  Ik heb recent nog een paar leuke startups leren kennen die hier misschien ook een plaatsje verdienen:
  1. Bij Puur Plezier (http://www.puurplezier.be/) krijg je elke maand een nieuwe box met het beste speelgoed voor je kind. Zorgvuldig geselecteerd door experten en afgestemd op zijn / haar leeftijd. Je oude box geef je telkens mee zodat je kamers en kasten niet uitpuilen met ongebruikt speelgoed. Makkelijk toch?

  2. Stel dat je als burger zelf kan bijdragen in beslissingen rond de projecten van je stad. Burgerparticipatie is straks mogelijk via http://citizenlab.co/nl/. Het is een platform dat steden toelaat om laagdrempelig te interageren met hun burgers.

  Groetjes

  Bart

 3. pieter says:

  De projecten van Globelink al eens bekeken? 🙂
  https://www.globelink.be/globelink/over-ons-missievisie

  1. Maud Mertens says:

   Dag Pieter,
   bedankt voor je tip. We nemen snel een kijkje!
   Groetjes,
   Maud Mertens – stafmedewerker communicatie Socius

 4. Greet Heylen says:

  Beste, Plannen jullie ook een burgerschool in Antwerpen? Groetjes, Greet Heylen, TranslabA

  1. Maud Mertens says:

   Dag Greet,
   Je kan je best richten naar de organisatoren van De Burgerschool. Via de website van Netwerk Bewust Verbruiken kan je contact met hen opnemen: https://www.bewustverbruiken.be/artikel/de-burgerschool.
   Succes!
   Maud Mertens
   stafmedewerker communicatie Socius

 5. Het Brussels GC De Linde (Haren, kleine deelgemeente van Brussel) start een interessant participatieproject op met mensen met een mentale beperking. Mensen uit verschillende voorzieningen worden samengebracht voor ontmoeting en om hun talenten te ontdekken. Samen ervaren ze wat het kan betekenen om naar zelfgekozen cultuur te kijken (expo, film, theater). Vervolgens gaan ze onder begeleiding van een regisseur zelf cultuur (een voorstelling) maken. Ze nemen deel aan iedere mogelijke stap van deze voorstelling: van inspiratie tot uitvoering. Iedereen die dat wil, mag bijdragen aan de voorstelling: op het podium, naast het podium, in de (logistieke) ondersteuning. Participatie is de sterke rode draad van de creatie van deze voorstelling.

  1. Max Frans says:

   Hoi Katrijn,
   als dit project loopt mag je ons zeker bijkomende info bezorgen. Dan krijgt GC De Linde ongetwijfeld een plekje op Veranderalles.be.

 6. Hallo!
  Ik kon geen mail sturen omdat het mailadres bij mij niet zichtbaar wordt, maar ik zou jullie graag meer vertellen over GreenKit, dé ontdekkingsdoos voor ouders in spe, vol stalen van duurzame producten voor baby en moeder.

  1. Max Frans says:

   Hoi Saar, je mag altijd bijkomende info sturen naar hilke.charels@socius.be.

 7. Annick Van Alsenoy says:

  Zelf je eigen producten maken is zo leuk én goedkoop, en je weet wat je gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *