Onbetaal­baar: materialisme met emotie

ONBETAALBAAR is een onderzoeksproject geboren uit liefde voor objecten. Het is een denktank, maar evenzeer een werkplaats waar werkers en denkers elkaar ontmoeten in een project rond materialisme met emotie.

De organisatie vertrekt vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. ONBETAALBAAR werkt met gerecupereerde materialen en geeft ze een paspoort en een nieuw leven, maar bedenkt ook oplossingen voor alledaagse praktische vragen, van kleine objecten tot ruimtelijke projecten.

ONBETAALBAAR wil mensen laten nadenken over wat ze wegwerpen en laten stilstaan bij het verhaal en de identiteit van een object. De organisatie wil hen daarnaast confronteren met de echte kosten van een goed gemaakt voorwerp en hen laten mee brainstormen over hoe we dingen beter kunnen maken op een menselijke manier.

ONBETAALBAAR verenigt ecologie, economie, filosofie, design en liefde voor materialen en schept door haar werking banden tussen vinders, denkers, makers, ontwerpers en kopers. ‘Green bastards’, ‘Roestvrij’, ‘Veiling der Dingen’ … : de projecten van ONBETAALBAAR zijn het ontdekken waard.

www.onbetaalbaar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *