Move your money

Van 18 tot 25 oktober is het Move Your Money Week in België. Tijdens deze week moedigt FairFin iedereen aan zijn geld van niet-duurzame grootbanken te verplaatsen naar meer ethische alternatieven.

31% van de Belgen is ontevreden over zijn of haar bank. Toch stapt lang niet iedereen over. Schrijver Rutger Bregman die in Nederland het initiatief nam tot de Ik Stap Over Van Bank Week : “Al jaren neem ik me voor om over te stappen van bank, maar toch komt het er steeds niet van. Mensen komen pas in beweging als ze het gevoel hebben dat ze niet de enige zijn.”

Daarom organiseert FairFin de Move Your Money Week in België: een moment om stil te staan bij de manier waarop ons geld wordt beheerd en zoveel mogelijk ‘moves’ te maken om te zorgen dat dit op een verantwoorde manier gebeurt.

Frank Vanaerschot van FairFin: “Met Move Your Money willen we laten zien hoe individuen het voortouw kunnen nemen om het financieel systeem te hervormen. Ons geld slaapt niet op onze bankrekening. Banken herinvesteren het geld dat op je rekening staat in projecten en bedrijven. Door je geld bij een ethisch verantwoord alternatief te parkeren, kun je ervoor zorgen dat die investeringen zoveel mogelijk gebeuren in bedrijven die sociaal en milieuvriendelijk te werk gaan.”

moveyourmoney.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *