De Tuin der lusten

In 2012 ontstond het sociaal- artistiek project ‘De Tuin der Lusten’ uit de samenwerking van tal van sociale en artistieke spelers in Roeselare. Na 5 jaar ervaring heeft het project zich verankerd als participatieve kunstpraktijk in cultuurcentrum de Spil. Daarmee kan het cultuurcentrum inzetten op fundamentele participatie en maatschappelijk een verschil maken.

De vorm van het festival en de weg ernaar toe wordt besproken op maandelijks georganiseerde volksvergaderingen. De volksvergadering is een moment waarbij de volledige werking transparant is voor iedereen. Elk element kan op de agenda worden gebracht: festivalvoorzieningen (prijslijsten, toiletten, decoratie, meubilair, barbenodigdheden,…), thematiek, timing, draaiboek, ramingen, artistieke keuzes, sociale methodieken, enz… Sinds het prille begin draait de Tuin der Lusten op deze democratische manier.

Iedereen heeft zijn eigen denkwijze en eigen manier van werken, maar het project is oprecht geïnteresseerd gebleven in elkaars koppige eigenheid. De Tuin der Lusten heeft haar bestaan te danken aan die bewoners, verenigingen, beleidsmakers, artiesten en liefhebbers die zich dagelijks inzetten om de maatschappij mooier te maken. Ze doen dat met een sociaal hart en veel artistieke goesting.

www.detuinderlusten.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *