De Standaert­site

Eind 2013 kocht de stad Gent de terreinen van de voormalige doe-het-zelf-zaak Standaert. In het dichtbebouwde Ledeberg biedt de site een unieke kans om een nieuwe ontmoetingsplek te zijn voor alle buurtbewoners.

In afwachting van de definitieve inrichting van de Standaertsite, ging een groep bewoners alvast aan de slag: Ledeberg Doet het Zelf verenigt Ledebergenaren en Ledebergse organisaties die willen dat de Standaert-site ten dienste van de Ledebergse bewoners gesteld wordt. Zij organiseerden allerhande activiteiten voor de buurt samen met andere lokale organisaties en diensten. Deze tijdelijke invulling ging van start op zaterdag 10 mei 2014.

Aangezien de sloop in mei 2016 begon, verhuisde de tijdelijke invulling op de Standaertsite naar het Botermarktpark en het Centrumplein. De wekelijkse boerenmarkt vind je tijdelijk terug op het vernieuwde Centrumplein. Op de boerenmarkt kan je producten kopen rechtstreeks van lokale boeren of producenten.

Meer informatie over de andere activiteiten die doorgaan in het Botermarktpark lees je op www.standaertsite.be.

One Comment Add yours

  1. babs says:

    Ondertussen is de definitieve invulling gestart en beheren we met een groep vzw’s en individuen De Broederij https://www.debroederij.gent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *