Sint-Pieters deelt

Buurtwerk Sint-Pieters, OCMW Brugge, Vormingplus Regio Brugge, Letskring Brugge, Sint-Vincentius Sint-Pieters, Davidfonds Sint-Pieters, bewonerswerking ’t Meulentje en vele losse wijkbewoners slaan de handen in elkaar voor een gedragen én gecoördineerd deelproject.

Met het project Sint-Pieters Deelt willen zij het delen van goederen en diensten tussen inwoners van de Brugse deelgemeente Sint-Pieters stimuleren. Zij hopen dat, door dit project, de inwoners van Sint-Pieters elkaar (opnieuw) meer helpen. Dat hij/zij zijn of haar buurvrouw weer beter kent, dat hij/zij trots is op zijn/haar deelgemeente en dat de mensen weer meer ‘gewoon’ iets doen voor elkaar. Daarnaast wil het project mensen ook bewust maken van hun talenten (‘wat heb ik te bieden?’) en sterker maken (‘durf te vragen’), zodat ze eventueel ook kunnen aansluiten bij bestaande initiatieven.

Sint-Pieters Deelt is vooral een platform; een overkoepelende term voor heel wat deelactiviteiten én een website waarop al die activiteiten aangekondigd worden en van waar gelinkt kan worden naar bestaande initiatieven. Vraag en aanbod van diensten (kleine klusjes, vervoer…) vinden elkaar via een fysiek bord dat opgesteld wordt in de hal van het buurthuis/de bibliotheek De Dijk.

sint-pietersdeelt.be

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *