Creazi – a taste of waste

Initiatiefnemer de Springplank vzw gelooft in nieuwe kansen. Niet alleen wil de vzw mensen nieuwe kansen bieden door middel van sociale tewerkstelling, ook goederen verdienen volgens de vzw een nieuwe kans. Creazi ontstond vanuit een samenwerking met de stad Hasselt en kan het best omschreven worden als “een magazijn boordevol grondstoffen voor creatieve doeleinden”.

Het doel van Creazi is om de goederen/materialen die niet in Kringwinkel Okazi terechtkunnen of die door bedrijven geschonken worden, ter beschikking te stellen van creatievelingen in plaats van ze af te voeren als afval. Op die manier wil Creazi een ecologisch verantwoorde omgang met afval promoten. De vrijwilligers van Creazi sorteren de materialen en zorgen dat ze klaar zijn om opgepikt te worden. De materialen worden uitgestald in een magazijn, gecatalogiseerd en aangeboden aan kunstenaars, creatievelingen, non-profit instellingen en organisaties, leerkrachten en scholieren.

Leden van Creazi kunnen gratis gebruik maken van die grondstoffen en er creatief  mee aan de slag gaan. Hun creaties worden dan achteraf tentoongesteld om op die manier de interactie tussen kunstenaars onderling en met de bedrijfswereld te bevorderen. Zo wordt er een creativiteitsplatform gecreëerd dat steunt op een “giving” tendens.

www.creazi.be

Facebookpagina Creazi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *