Twee (t)huizen, één gids

Met het project ‘Twee (t)huizen, één gids’ werden 8 ‘interculturele’ gidsen klaargestoomd door FMDO om jou te vergasten op een unieke wandeling. Alle gidsen binnen het project ‘Twee (t)huizen, één gids’ zijn mensen met een migratieachtergrond die kleine groepen op sleeptouw nemen door Antwerpen, Brussel of Oostende.

Niet zozeer om het verhaal van de stad te vertellen, maar wel hun eigen verhaal. Hoe en waarom zijn zij in België terechtgekomen? Welke plekken in de stad hebben voor hen een speciale betekenis? Wat doet hen aan hun thuisland denken? Wat hopen ze in België te vinden? Wat zijn de grote verschillen tussen België en hun land van herkomst? Wat vinden zij hier leuk? En wat doet hen terug naar hun geboorteland hunkeren?

Tijdens de wandeling wordt het publiek geleid langs plaatsen die voor de gidsen belangrijk zijn en wordt er een link gelegd met het land van herkomst. Aan de hand van verhalen, foto’s, film, … vertellen de gidsen eveneens over hun vroegere thuis. Wat verteld wordt en de accenten die hierbij worden gelegd, zijn afhankelijk van de gids en het verhaal dat deze persoon wil vertellen.

fmdo.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *