TOKO 139

In de Statiestraat in Berchem, het Brooklyn van Antwerpen, ontluikt TOKO 139 als een kleurrijke bloem in een al even bonte buurt. De keuze om een pand te openen in deze straat is niet toevallig. Op amper 1 km Statiestraat vind je Turkse, Vlaamse en Poolse winkels, Afrikaanse en Braziliaanse evangelische kerken, moskeeën, pizzeria’s en pitazaken. Het is in dit soort superdiverse wijken dat creativiteit haar vruchtbaarste bodem vindt.

TOKO 139 wil een afspiegeling zijn van die diversiteit en creativiteit in deze straat. Voor buurtbewoners betekent de Statiestraat vaak een nieuwe start en een plaats waar tradities elkaar ontmoeten. TOKO139 wil iets soortgelijks zijn voor de Statiestraat en Berchem.

De creatieve bruishaven valt niet onder één noemer. Het is een pleisterplaats, atelier en horecagelegenheid, maar tegelijk ook een co-workingruimte en urban conceptstore. TOKO 139 is voortdurend in beweging. Bovenal wordt het een open huis voor experiment en ontmoeting, voor try-out ondernemerschap en fijne gesprekken, waar de deur openstaat voor inbreng van buitenaf. Er zullen workshops en publieke events gehouden worden, maar het zijn vooral de dagdagelijkse vruchtbare ontmoetingen en interacties die TOKO 139 tot een broedplaats maken.

Je kan binnenspringen voor een gesprek, een koffie, iets moois of iets lekkers of met een idee, een vraag, een plant of een boek.

Change is the/our only constant.

toko139.wordpress.com

https://www.facebook.com/toko139

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *