Proper Strand Lopers

Iedere mens maakt gebruik van de natuur en iedereen deelt hierdoor de verantwoordelijkheid ervan. Jammer genoeg blijft er veel afval liggen op de stranden en aan zee is afval schadelijker dan elders. Doordat de oceaan het afval, dat vooral uit kunststof bestaat, in een vlug tempo afbreekt in kleinere stukken, heeft dit grote gevolgen voor ons ecosysteem.

Proper Strand Lopers is een groep vrijwilligers die mensen aansporen om bij het verlaten van het strand minimum 2 stukken afval op te rapen, te deponeren in de afvalbak en een bericht achter te laten op hun Facebookgroep waar en wanneer het strand een stukje werd gered. Op deze manier sporen ze potentiële ProperStrandLopers aan hetzelfde te doen.

www.properstrandlopers.be
www.facebook.com/groups/properstrandlopers/

2 Comments Add yours

 1. Jan Vergaerde says:

  Vind ik een super initiatief. Als ik mij niet vergis komen de Proper Strand Lopers soms ‘s avonds samen. Gebeurt dat ook ‘s morgens (bijv. om 07u00)? Ik wil dat eventueel ook individueel doen maar hoe kan ik mijn actie delen met anderen; ik sta niet op Facebook (en wil dat eigenlijk ook niet). Zijn er andere manieren om een bericht met foto van het resultaat van mijn actie achter te laten?
  Desnoods stuur ik mijn foto’s naar het stadsbestuur in de
  (ijdele?) hoop dat ze er iets aan doen. Want mensen, wat is Oostende vuil, onvoorstelbaar, onaanvaardbaar!
  Proficiat met jullie inzet, ik doe er graag aan mee!

  1. Max Frans says:

   Contact opnemen met de Proper strandlopers kan je misschien nog het best doen via de contactpagina op hun website: http://www.properstrandlopers.be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *