KringKruidenier De Cirkel

KringKruidenier De Cirkel is een sociale kruidenier waar mensen die een toeleiding hebben via de Sociale Dienst van hun OCMW aan korting kunnen kopen. Twee keer per maand deelt de KringKruidenier gratis voedselpakketten uit aan mensen die het financieel het moeilijkst hebben. Maar de KringKruidenier staat ook open voor buurtbewoners en andere solidaire klanten.

De KringKruidenier vult haar basisaanbod aan met producten die ze redden van de afvalberg: overschotten van winkelketens en productiebedrijven, bakkers, … Ze noemen het ‘saved food’. Deze producten bieden ze aan al hun klanten aan tegen lage prijzen, zowel de toegeleide klanten als de solidaire klanten. Op deze manier willen ze inclusief werken én hun steentje bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling.

Bovendien werken ze met een hele ploeg vrijwilligers en mensen in een sociale tewerkstelling. Naast de KringKruidenier hebben ze ook een ontmoetingsruimte waar mensen tegen een lage prijs terechtkunnen voor een hapje en een drankje, anderen kunnen ontmoeten en deelnemen aan activiteiten.

De KringKruidenier is een project van OCMW Herentals, ISOM en De Kringwinkel Zuiderkempen.

herentals.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *