Close the loop: aanzetten tot circulaire mode

Met het Close the Loop-project willen Plan C en het Flanders Fashion Institute de overgang naar een circulaire economie versnellen. Bedrijven, modeontwerpers en consumenten hebben immers de kans om een verandering te bewerkstelligen en invloed uit te oefenen op de levenscyclus van een kledingstuk.

Plan C deelde de levenscyclus van kledij op in 6 fases: grondstoffen, ontwerp, productie, verkoop, gebruik en levenseinde. Per fase biedt Close The Loop 5 strategieën aan die modemakers kunnen implementeren om mee te werken aan een circulaire mode-industrie. Vanuit de redenering dat het onmogelijk is om alle strategieën op alle schakels in de keten toe te passen, wil de Close the Loop-gids motiveren om een aantal haalbare strategieën uit te kiezen.

In de cases databank op de website zijn inspirerende voorbeelden opgenomen voor zowel ondernemers als consumenten zoals LN Knits, HonestBy, LabelCrushPost-Couture, Howlin, United Wardrobe, Bolt Threads, Wintervacht en Flagbag.

Bekijk de prikkelende en mooie cases op de website van Close the loop en kom te weten wat er leeft in het Vlaamse circulaire modeland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *