The empty shop

Giving is not just about making a donation. It is about making a difference.

The Empty Shop is een winkel met lege kasten en kale paspoppen, die we vullen met jouw kledinggiften. We starten elke ochtend met een lege winkel, en toveren hem elke dag opnieuw om tot de mooiste kledingboetiek. The Empty Shop werd eerder al met succes georganiseerd in o.a. São Paulo, Manchester, Barcelona …

En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Na de allereerste Empty Shop à la Curieus op het Festival van de Gelijkheid, sprongen Curieusgroepen in Gent, Mechelen, Hasselt, Brugge, Borgerhout, Anderlecht … ook op de kar. Ze organiseerden – met overdonderend succes – hun eigen Empty Shop en bezorgden klanten een unieke geef-ervaring.

Een rok waar je eigenlijk – leve de ontkenningsfase – niet langer in past, een bloes die jou veel te wijd is, een chique pak waarin je je niet goed voelt, een prachtig paar schoenen waarmee je de overkant van de straat niet haalt … We hebben allemaal zo’n miskoop in de kast liggen. Geen tot op de draad versleten afdankertje, maar gewoon een stuk dat je niet draagt, hoe mooi je het ook vindt. Dat zijn het precies soort stukken dat in The Empty Shop zijn plek vindt.

www.curieus.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *