Lunch met lef

Schoolmaaltijden hebben vaak een gek luchtje. De ingrediënten zijn niet echt vers, de maaltijden dragen niet bij aan de lokale economie en leerlingen blijven er ook maar koud onder.

Wervel vzw heeft daar een oplossing op bedacht: lunch met LEF! LEF staat voor een
stoemp van Lokaal, Ecologisch en Fair. Volgens Wervel zijn dit de belangrijkste bouwstenen voor het voedselsysteem van de toekomst.

Dit verhaal begint op het veld. Want in tegenstelling tot de meeste schoolmaaltijden, is de lunch dagvers. Boeren, die ook buren zijn, telen de ingrediënten. De oogst is wat die dag het sappigst en het rijpst is. Enkele kilometers verder stomen de kok en een leger opgetrommelde buurtbewoners het menu klaar. En plots zijn ook de kleinsten professionele schillers!

Wervel vzw wil met Lunch met LEF aan ouders tonen dat schoolmaaltijden anders kunnen. Een goede ouderwerking die zelf mee op zoek gaat naar goede en gepaste initiatieven voor hun school, in samenspraak met de directie, kan immers wonderen doen. Met een draaiboek
en ondersteuning in het proces vinden ouders en scholen samen de warme maaltijd opnieuw uit. Zo een lunch met LEF is goed voor de lokale economie, het milieu, de toekomst van onze kinderen en fair voor iedereen. En dat smaakt nog lekker ook!

 

www.lunchmetlef.be

Facebookpagina Lunch met lef

stadslandbouwgent.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *