Hallo politici

Stel jij je af en toe ook vragen bij wat er in ‘de politiek’ gebeurt? En heb je altijd al die vragen face-to-face willen stellen aan een politicus? Om dat mogelijk te maken, bouwden De Wakkere Burger, Europahuis Ryckevelde en Treecompany in mei 2015 het online burgerplatform ‘Hallo politici’.

Op dit open platform kan iedereen vragen stellen aan parlementsleden en ministers. Het gaat om Nederlandstalige politici op Vlaams, Brussels, federaal en Europees niveau. Als gebruiker stel je zelf een vraag of steun je een vraag van iemand anders. Krijgt een vraag veel bijval, dan worden de politici extra aangespoord om te antwoorden. Bovendien ontdek je allerlei informatie over politici op het platform. Zo zie je bijvoorbeeld welke mandaten ze uitoefenen en wat hun politieke ervaring is.

Maar ‘Hallo politici’ is niet enkel een digitaal platform. In het voorjaar van 2016 gingen de initiatiefnemers nog een stap verder door een offline evenement te organiseren. Tien politici gingen er een-op-een gesprekken aan met honderd burgers over het thema ‘vluchtelingen’. Elke deelnemer kon er live in gesprek gaan met een van de aanwezige politici of via een hoofdtelefoon meeluisteren naar de andere gesprekken.

www.hallopolitici.be

Hallo politici slaat brug tussen burger en politiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *