De Voorleesbende

De Voorleesbende bezoekt kleuter -en basisscholen, gepakt en gezakt met een stapel heerlijke boeken, al dan niet met handicap specifieke thema’s. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord!

Waarom zit je in een rolstoel? Rijd de rolstoel op benzine? Kan je jouw tenen bewegen? En hoe kruip je dan eigenlijk in je bed? Hoe weet je wanneer het dag en nacht is als je niet kan zien?

De kinderen maken op een ongedwongen en leuke manier kennis met personen met een handicap en personen met een chronische ziekte. Zij leren dat mensen met een handicap méér zijn dan alleen hun handicap: het zijn mensen met veel talenten, met wensen en dromen, met gevoelens, net zoals iedereen. Alleen hebben zij wat hulpmiddelen nodig om makkelijker te leven. Iemand die niet goed ziet draagt een bril, dus iemand die niet kan stappen gebruikt een rolstoel, iemand die niet kan horen spreekt met behulp van Vlaamse Gebarentaal.

De leden van de Voorleesbende ondersteunen elkaar, spreken onderling af wie wat doet, afhankelijk van hun mogelijkheden en hun talenten. VFG geeft het nodige duwtje in de rug, ondersteunt waar nodig.

www.vfg.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *