De kast

In de kleuterschool van Heverlee staat een kast met een gordijntje voor. Ouders en leerkrachten kunnen er voeding achterlaten voor gezinnen van kleuters die het financieel moeilijk hebben.

Het project, dat de ‘De Kast’ werd gedoopt, ontstond drie jaar geleden na de uitzending van de Panorama-reportage over armoede in Vlaanderen. De boodschap was schokkend: 1 op 10 kinderen in Vlaanderen leeft onder de armoedegrens. 1 op 10 kinderen zou om financiële redenen een maaltijd overslaan.

Nele Rubens, moeder van 3 kinderen op het Heilig Hart maakte een snelle rekensom en kwam tot de conclusie dat zes kinderen in de kleuterschool van Heilig Hart te weinig eten hadden. Ze sprak andere ouders aan en ze maakten samen lekkere en gezonde voedselpakketten die de directrice discreet onder de ouders verdeelt die het kunnen gebruiken.

One Comment Add yours

 1. Tom Brulez says:

  Beste,

  Graag had ik mij kort even voorgesteld: mijn naam is Tom Brulez, projectverpleegkundige bij Talent in Motion. Wij worden door onze firma tewerkgesteld in ziekenhuizen, woonzorgcentra en in de thuiszorg.

  In deze zware periode werken wij bijna allemaal op covidafdelingen. Om de gedachten van mijn collega’s te verzetten, organiseer ik als sportcoach de Container Cup op 17 december. Elke verpleegkundige waagt zich die dag individueel aan de welgekende 7-kamp van op tv.

  Wij willen bij deze activiteit een goed doel steunen en kwamen via de warmste week bij jullie terecht.
  Wij zouden allerlei kledij en sportkledij verzamelen voor volwassene en kinderen en dit willen schenken aan jullie organisatie.
  Hebben jullie hierin interesse?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,
  Sportcoach Talentinmotion,
  Tom Brulez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *