De Broeikas

Het project De Broeikas heeft zijn thuis in de grote schuur van een oude beschermde vierkantshoeve in Neervelp, een cohousingproject voor vier gezinnen. Via De Broeikas willen de bewoners hun woonproject openstellen voor andere participanten en geïnteresseerden. De Broeikas wil een labo zijn voor een andere wereld, een wereld waarin mensen gewone en gedurfde dingen uitproberen, op weg naar een andere, meer duurzame wereld. Daartoe hebben ze een coöperatie opgericht met ondertussen al meer dan 150 coöperanten.

De Broeikas bouwt aan een verstillende coworkingsruimte voor ondernemers, kunstenaars, klimaatambassadeurs en wil hierbij inzetten op duurzame klimaatneutrale infrastructuur maar vooral ook een inspirerend ‘reëel’ (in real life, niet via www, maar écht, een werkplek met collega’s) netwerk uitbouwen waar intervisie en reflectie belangrijk zijn zodat mensen niet langer alleen maar écht samen kunnen ondernemen waardoor mooie synergieën kunnen ontstaan, en iedereen zich steeds krachtiger kan gaan voelen.

Geïnteresseerden kunnen intekenen op aandelen om zo het project verder te steunen en mede-eigenaar van de schuur en haar activiteiten te worden. De organisatie wordt echter niet gestuurd door winst. Wie tekent voor een aandeel, tekent niet voor een financiële maar wel voor een sociaal-groene return. Het project van De Broeikas sluit zo naadloos aan het concept van de “WEconomy”, een filosofie die vol passie gepromoot wordt door Michel Bauwens, een Vlaming die wereldwijd bekend werd door zijn gedachtegoed over de peer-to-peer economie.

www.debroeikas.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *