Autodelen

Een doorsnee gezin met een normaal inkomen en een gewone wagen, werkt jaarlijks tussen de 300 en 400 uren om alle kosten van een eigen auto te betalen. Een eigen auto kost gemakkelijk 3.000 euro per jaar aan belastingen, verzekeringen, onderhoudskosten en brandstofkosten. Dit is al een heel groot bedrag en dan zijn de prijs van de aankoop van het voertuig en de financieringskost nog niet eens inbegrepen.  Vaak echter staat zo’n auto het grootste deel van de tijd gewoon stil. Een auto wordt gemiddeld één uur per dag gebruikt.

Autodelen is daarom het overwegen waard, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de natuur! De kost voor een eigen auto is op die manier wel erg groot. Autodelen (particulier of via een organisatie) is dan ook een slimme oplossing. Je bespaart op jaarbasis heel wat euro’s uit en je draagt je steentje bij aan het milieu.

Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van autodelen of wil je berekenen hoeveel je kan besparen? De website van Autodelen.net geeft je een mooi overzicht van de verschillende formules die er in Vlaanderen bestaan.

One Comment Add yours

 1. Beste Christel
  super dat autodelen hier ook onder de aandacht komt!

  Mag ik een kleine suggestie opperen? Er staan nu 4 autodeelaanbieders in je tekst. er zijn er echter meer. er is :
  http://www.degage.be: de grootste particuliere autodeelvloot in Vlaanderen (37 auto’s gedeeld door meer dan 650 mensen),
  http://www.Caramigo.be: een platform à la AirBnB waarbij particulieren hun wagen kunnen verhuren
  http://www.partago.be: een Coöperatie die met haar leden enkel elektrische wagens deelt
  http://www.bolides.be: deelt uitsluitend Audi A1 en telt reeds 15 deelwagens in Antwerpen

  voor meer info verwijs ik naar http://www.autodelen.net

  vriendelijke groeten
  Jeffrey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *