Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Repair Cafés verkleinen de afvalberg en verminderen de CO2-uitstoot. Door te herstellen vermijd je de aankoop van nieuwe spullen en bespaar je zelf ook heel wat geld. Niets gaat verloren. Daarbij staat ook het sociale centraal. Samen repareren is samen dingen doen, zoals kennis doorgeven, gezellig bijpraten maar ook nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.

repaircafe.org

One Comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *