Marit Ginevro

Ik ben sinds 1,5 jaar de trotse oprichter van Creative Cities vzw, van waaruit ik de community "Berchem Creatives" heb opgestart én "TOKO139", een grote living voor buurtbewoners in de stadsrand van Antwerpen. "Berchem Creatives" is een community die bottom-up (van onderuit) een gemeenschap verbindt vanuit "creativiteit". Want wij geloven dat creativiteit een gemeenschap verbindt, ongeacht leeftijd, cultuur, geloof, achtergrond, ... .

Waar ik mee bezig ben

TOKO139

Waar ik trots op ben

Op de samenwerkingen in "TOKO139", de kruisbestuivingen die we hebben als we onze ideeën vorm geven na brainstormen met Kif Kif en Motief, die samen met ons deze shared space delen.

Er staan overigens 2 mooie projecten op til rond superdiversiteit en creativiteit, eentje o.a. in samenwerking met CANVAS en Extra City Kunsthal. Een Borgerhout heeft ook interesse om samen een project in de Turnhoutsebaan op te starten.

Mijn ambities

De community bestaat op zichzelf en wordt nu gedragen door de creatieven. Ik ben zelf een volger. Mijn droom is om in elke stadsrand creatieve communities te creëren waar creatieven in shared spaces terecht kunnen om hun startup uit te rollen, elkaar kunnen kruisbestuiven en helpen, ideeën kunnen uitwisselen, enz.

Terug naar overzicht