Jona en Gert

Wij zijn Jona en Gert, naast levenspartners ook de co-oprichters van het Mic Mac Minuscule. We bieden geboortelijsten aan met hippe, tweedehandse artikelen aan ouders en grootouders-in-spé. We zijn gestart van onze gedeelde passie rond 'tweedehands', 'duurzaamheid' en 'circulaire economie', en hebben gemerkt dat bij het geboortemoment een enorme kloof bestaat tussen de groeiende duurzame reflex en ongebruiksvriendelijkheid van de tweedehands markt.

Waar ik mee bezig ben

Mic Mac Minuscule

Waar ik trots op ben

Samen met andere sociale-economie organisaties (OCMW Dendermonde, Hart voor Vluchtelingen Gent..) en designers creëren we mooie 'circulaire producten' uit materiaal overschotten zoals textiel en hout. Zo kan een 'oud gordijn van bij de bomma' veranderen in een hippe speelgoedzak, een oud laken in een speelgoed tipi, of overschot multiplex in een co-sleeper.

Mijn ambities

Met onze visie 'geboortelijsten met ervaring' willen we zowel 'spullen met ervaring' een nieuwe kans geven, en willen we graag 'mensen met ervaring' (jonge ouders) samenbrengen met aanstormende ouders. Op die manier willen we het maatschappelijk weefsel lokaal versterken, over heel België. Daarnaast schenken klanten 10% van de geboortelijstwaarde aan een goed doel: zo kan wie het wat minder heeft, ook mee genieten van dit mooie levensmoment.

Terug naar overzicht