Hart boven hard

‘Hart boven hard’ startte op in augustus 2014, na de eerste gelekte besparingsplannen van de nieuwe Vlaamse regering Bourgeois I. Op initiatief van cultuurjournalist Wouter Hillaert en uitgever Hugo Franssen kwamen burgers en vertegenwoordigers uit allerlei sectoren samen om een gezamenlijk antwoord te bespreken.

En de burgerbeweging blijft groeien en mensen en organisaties samenbrengen die zich zorgen maken over de besparingen van de Vlaamse en Belgische regering. Ze verzet zich tegen een al te economische kijk op de samenleving en verdedigen solidariteit, waarde boven winst en zuurstof voor mensen.

‘Hart boven hard’ werkt bottom-up en gelooft dat er wél een alteratief is. Naast de reactie op de zeer concrete regeringsmaatregelen, belichaamt ‘Hart boven hard’ ook een structureler streven naar het verbinden, het verbreden en het verdiepen van een meer menselijke blik op onze wereld. Over maatschappelijke domeinen heen willen ze het bewustzijn sterken dat groei niet het enige doel kan zijn, en ‘elk voor zich’ niet het enige middel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *