Peter Paul Vossepoel

Ik ben Peter Paul Vossepoel en ik maak deel uit van de crew van Zomer Zonder Vliegen. Met dit project wil ik graag de vanzelfsprekendheid van vliegreizen in vraag stellen door mensen uit te dagen om deze zomer niet te vliegen en te kiezen voor een van de spannende alternatieven.

Waar ik mee bezig ben

Zomer zonder vliegen

Waar ik trots op ben

Ik ben enorm trots op het feit dat we met onze beperkte tijd, mankracht en middelen al meer dan 1660 mensen hebben bereikt die beloven deze zomer niet te vliegen. Mochten al deze mensen toch in een vliegtuig hebben gestapt, waren er deze zomer wel 8 vliegtuigen extra opgestegen (het bewijs dat we samen een verschil kunnen maken)! Ik ben ook trots op ons team dat ondanks dat we weinig ervaring hebben met campagne voeren, toch een hele sensibiliseringscampagne heeft weten te lanceren in een half jaar.

Mijn ambities

Ik hoop dat we met Zomer Zonder Vliegen eraan bij kunnen dragen dat er minder zal worden gevlogen in de toekomst. Als we de gevolgen van klimaatverandering binnen de perken willen houden móeten we een pak minder vliegreizen gaan maken. Hierbij is het denk ik belangrijk dat er enerzijds wordt geïnvesteerd in alternatieven (zoals goede treinverbindingen), maar anderzijds dat wij ook beseffen dat wij als consumenten degenen zijn die de vliegtuigen vullen. Oftewel: zowel institutionele als individuele keuzes gaan eraan bijdragen dat er minder wordt gevlogen en ik hoop dat we met Zomer Zonder Vliegen zowel die individuele keuzes als die institutionele keuzes kunnen beïnvloeden!

Terug naar overzicht