Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil

Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil (VPTZ) is een vrijwilligersbeweging die zich baseert op het motto: “Verbeter de wereld, begin gewoon zelf.”. Door middel van opruimacties wil de beweging op een laagdrempelige manier ‘het opruim-virus’ verspreiden, mensen bewust maken  van de zwerfvuil-problematiek en hen motiveren en inspireren om hun eigen buurt afvalvrij te houden.

Een eerste stap die je als consument kan ondernemen is uiteraard bewust winkelen: kiezen voor producten die minder afval creëren. Gooi zelf geen afval op de grond of ruim zelf mee afval op. Zie je slingerafval? Gooi het in de vuilnisbak. Dit zijn allemaal kleine dingen die een groot verschil kunnen maken, zeker als we het met z’n allen doen.

Verder organiseert VPTZ ook heuse opruimacties. De vrijwilligersbeweging probeert gelijkgestemde mensen bij elkaar te brengen in bossen, natuurgebieden of andere groene locaties om daar samen op te ruimen. Zelf de handen uit de mouwen steken biedt volgens de organisatoren immers veel voldoening. VPTZ wil niet afkeurend met de vinger wijzen en schuldigen aanduiden,  maar wel zichtbaar en op een eenvoudige manier zelf in actie komen.

eco-eef.blogspot.be

Facebookpagina Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *