Cirkle.be: eat well, do good

Cirkle.be laat twee principes samengaan. Deze vatten ze samen onder de slogan “Eat well, do good”. Vertrekkend van het idee dat mensen graag gezond willen eten en tegelijkertijd iets goed willen doen voor de maatschappij, besloot Cirkle.be deze twee doelen te koppelen. Zo ontstond de leveringsservice van gezond, biologische en lokaal geproduceerd eten als middel tot een groter circulair recyclageproject.

Op de website bestel je bioproducten van het seizoen en uit je eigen streek die vervolgens bij jou worden geleverd. Zo eet je niet alleen gezond en kwaliteitsvol, maar steun je ook lokale boeren en duurzame landbouw. Daarnaast biedt de website ook handige receptenkits aan, voor koks met weinig inspiratie.

Daarnaast nemen de Cirkle.be-bestelwagens bij de levering van hun producten afgedankte goederen van klanten mee naar het depot. De opbrengsten van de opgehaalde goederen gaan naar goede doelen. Sinds 2008 leverde Cirkle.be al meer dan 50.000 bestellingen en stond het zo in voor hergebruik en recyclage van bijna 30 ton huishoudelijk afval. Daarnaast kunnen mensen ook fruit geven aan de “fruitbank”, een depot van fruit dat verdeeld wordt onder de daklozen in Brussel.

www.cirkle.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *