Mij pak je niet in

Atelier de Stad bracht in 2014 inwoners van Gent samen om slimme oplossingen te ontwerpen voor uitdagingen in hun omgeving. Onder het motto ‘Niets is verloren’ brainstormt het Gentse atelier over hoe we creatief kunnen omgaan met de afvalberg, energieverlies en andere overschotten in de stad van morgen.

Zo ontwerpt een team er multifunctionele bushokjes die van regen drinkbaar water maken, en wordt onderzocht of het varken – afvalverwerker bij uitstek –  opnieuw een plaatsje kan krijgen in de stad. En een groep stadsecologen en hobbykoks schrijft een kookboek vol recepten met planten en dieren die vandaag worden verspild of verdelgd.

‘Mij pak je niet in’ is een ander initiatief dat in het atelier startte. Het centraal idee van het burgerinitiatief is eenvoudig: elkaar inspireren tot het inventief vermijden van verpakkingsafval. Samen de stad lichter maken door consument én winkelier aan te sporen verpakkingen te vermijden of te hergebruiken. Op de website vind je een kaartje terug met alle winkels waar je met je eigen verpakkingen kan komen winkelen, maar het initiatief is vooral actief op Facebook, waar tips en informatie volop worden gedeeld.

Facebookpagina Mij pak je niet in

www.mijpakjenietin.be

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. resaarcle schreef:

    Fantastisch! Die bushokjes zijn geniaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *