Korte Keten Waasland

Bekende en minder bekende groenten, lokaal bier, vers roomijs… het wordt allemaal in het Waasland geproduceerd. Op een duurzame manier en vaak door zeer gedreven producenten. Het project ‘Korte Keten Waasland’ heeft de ambitie om die producenten en hun producten nog beter te promoten en al dat lekkers breed beschikbaar te maken.

Samen met Plattelandscentrum Meetjesland, Steunpunt Hoeveproducten KVLV, het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen wil Vormingplus Waas-en-Dender een promotie- en distributiestructuur ontwikkelen. Dat moet bijdragen tot een versterking van de lokale economie, het verhogen van een groter streekgevoel en een regioprofilering van de grensregio Waasland.

Onder de noemer ‘Lekker lokaal’ stellen ze je producenten voor. Tijdens een bedrijfsbezoek kan je kennismaken met hun zaak en tijdens de aansluitende kookworkshop maak je met hun producten een aantal lekkere en gezonde gerechten.

www.vormingpluswd.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *