Een goeie werknemer is een goeie werknemer

Een toekomstgerichte, diverse werkvloer begint met een goede sollicitatieprocedure. Het functieprofiel van de toekomstige werknemer vastleggen, hoe dit verwoordt wordt, de kanalen waarmee de vacature verspreidt wordt, de eerste selectie van de CV’s, de uitwerking van de selectieproeven, de mate waarin een sollicitatiecommissie of het HR-departement divers is samengesteld,… Dit zijn allemaal filters die ertoe leiden dat mensen met een migratieachtergrond en vluchtelingen minder kans maken op een baan.

Het project ‘Een goeie werknemer is een goeie werknemer’ geeft gratis consultancy op maat. De sollicitatieprocedures worden grondig onder de loep genomen. Zij maken het eenvoudig door één dag, of twee halve dagen, gratis consultancy aan te bieden. Deze consultancy is gericht op een professionalisering van de sollicitatieprocessen van het bedrijf. Ze werken voor jou een plan op maat uit, want elke organisatie en bedrijfscontext is anders.

ORBIT vzw ontwikkelde deze aanpak voor meer participatie op de arbeidsmarkt van mensen met een migratieachtergrond/vluchtelingen, samen met werkgeversorganisaties, arbeidsbemiddelaars, organisaties die werken rond diversiteit, werknemers met een migratiegeschiedenis. Dit project is gericht op KMO’s en social profit organisaties.

Het initiatief is een samenwerking van ORBITvzw, Pax Christi Wallonië Bruxelles en CBAI Bruxelles.

www.eengoeiewerknemer.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *